dinsdag 5 maart 2013

Introductie


In deze weblog wil ik me van de hak op de tak een weg banen door de wirwar van verhalen waarmee we omgeven worden. Want verhalen zijn er altijd. Ze zitten niet alleen in boeken en films en zijn zelfs niet altijd per se in te perken met het stempel fictie. Ook in het dagelijks leven maken we dingen mee die later verhalen worden. Dingen die verteld worden aan tafel op het werk of misschien in het café. Verhalen zijn er altijd, en iedereen is een verteller.
Wat kan iemand die op de een of andere manier op deze pagina verzeild raakt nu verwachten? Om te beginnen wil ik mij beperken tot een aantal dingen. Niet alleen om de lezers niet direct af te schrikken met een onoverzichtelijke kluwen van (pseudo) wetenschappelijke beschouwingen en wazige filosofische overpeinzingen, maar vooral ook om het mezelf niet al te moeilijk te maken.
Op deze blog verschijnen posts die onder te verdelen zijn in drie categorieën: lezen, schrijven en de rest.

Lezen

Onder lezen valt eigenlijk van alles. Ik zal me voornamelijk richten op het bespreken van boeken en schrijvers waar ik persoonlijk iets mee heb. Daarnaast heb ik nu alvast besloten dat ik lezen vrij breed kan interpreteren en dat ik in deze rubriek ook prima films en eventueel als het eens voor komt: theater kan behandelen.

Schrijven

Sinds enige tijd ben ik bezig met schrijven. Wat ik dan zoal schrijf? Nou, bijvoorbeeld dit weblog, maar ook korte verhalen en essays. Verhalen schrijven bevalt me eigenlijk het meeste. Ik lees veel over schrijven (veel schrijvers schrijven over schrijven maar er zijn ook professionele schrijfcoaches en schrijfdocenten die veel schrijven over schrijven). Ik begin me nu een aardig beeld te vormen van wat er allemaal komt kijken bij schrijven en wil de dingen die ik hierover ontdek graag delen. In de rubriek schrijven kun je dus lezen over schrijven. Misschien plaats ik, als ik het durf, eens een kort verhaal van mijzelf.

De rest

‘Ja, ja,’ zeg je nu. ‘Je wil jezelf beperken tot drie categorieën en nu maak je van de derde categorie ‘de rest’ zodat je gewoon alsnog over alles kunt schrijven…”
Je hebt me door. Ik rubriceer alle zin en onzin die ik verder te vertellen denk te hebben in de categorie de rest zodat de lezer dit eenvoudig over kan slaan als hij of zij niet zit te wachten op de vruchten van mijn geest (zoals dat heet).
En dat is het. Vind je het niets, klik dan hier om deze pagina voorgoed te verlaten. Denk je: ‘Goh, hij is me nog niet helemaal kwijt,’ wees dan welkom.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=weblog&lang=nn
   Kan allebei volgens mij :-)

   Verwijderen
  2. Nederland en de weerzin zich aan duidelijke regels vast te houden.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen